“svi podaci, ako zahtijevaju više prostora, mogu biti ispisani i kao dodatni tekst”

Izložba Antonia Grgića “svi podaci, ako zahtijevaju više prostora, mogu biti ispisani i kao dodatni tekst” izložba je o do sada neizloženom i nerealiziranom radu, koji je autor nekoliko puta prijavljivao na godišnji natječaj T-HT@MSU, i koji vjerojatno zbog svojeg sadržaja nikada nije bio prihvaćen za izlaganje.

Radi se o prijedlogu u kojem bi, u slučaju da se realizira, sudjelovali nasilno otpušteni radnici T-HT-a, tvrtke koja je partner Muzeja suvremene umjetnosti i financijer navedenog natječaja i pripadajućih nagrada.

“…Dok u razvijenom kapitalizmu, kritika izrasta iz marginalne pozicije i integrira se sa vremenom u mainstrem naizgled i dalje bivajuća odvojena od sistema, ovdje, u tranziciji koja glumi kapitalizam mada to nije, je drugačiji slučaj. Ovdje same korporacije organizacijski i medijski potpomažu prihvatljiv oblik umjetničke kritike niti ne pokušavajući održati privid distance. Znači korporacije stvaraju sliku umjetnosti koja kritizira konzumerizam i korporacije da bi ga prodale kao medijski proizvod i prihvatljivu kritiku samih sebe, zapakiran u visoku estetsku formu. Jer samo korporacije imaju, kao EPH ili T-HT, moć da priskrbe dovoljan attention economy koji će izdići neki proizvod koji će nositi aureolu vrhunske umjetnosti i čije se izlaganje u galeriji plaća svotom korporativnih razmjera. To je opasnost suvremene umjetnosti o kojoj također govori Baudrillard: da je ništa ne razlikuje od tehničke, oglašivačke, medijske, numeričke djelatnosti. Nema više transcedencije, postaje zrcalna igra sa suvremenim svijetom onakvim kakav se zbiva.” Antonio Grgić

 

“svi podaci, ako zahtijevaju više prostora, mogu biti ispisani i kao dodatni tekst”
ANTONIO GRGIĆ
Institut za suvremenu umjetnost
Otvorenje u petak 13. 3. 2015., 20:00 sati
Izložba ostaje otvorena do petka, 20. 3. 2015.
Radno vrijeme galerije: utorak – subota 12:00 – 19:00 sati

Antonio Grgić 12. 03. 2015.