Dragi moji, draga moja Perice,

Pismo koje je uprava Hrvatskog društva dramskih umjetnika nije htjela proslijediti svojim čjanovima , a poslano im je 3. 12. 2016.

 

Zakleo sam se već odavno sebi da neću više potpisivati peticije, da neću ići na prosvjede niti javno komentirati ništa na što nemam utjecaja. Puno puta sam se lomio i bio na granici da prekršim taj svoj zavjet, ali nisam popustio.

Danas ću svjesno napraviti iznimku i to prekršiti i spreman sam i potpisati peticiju i prosvjedovati jer mi smeta, jer me boli to što znam da stvari nisu takve kakve su prikazane i odgovorno tvrdim da ne odgovaraju istini.

Naš kolega i moj prijatelj Rade Šerbedžija je povod zašto ovo pišem i zašto kršim svoju riječ. Ovo, kako je taj čovjek u zadnjih nekoliko dana izvrgnut progonu i kako si uzimaju pravo ini da govore o njemu, neljudski je, nepošteno, jednostavno strašno.

Svi mi znamo, i ti znaš draga moja Perice, tko je Rade. Svi znamo da je on jedan izuzetno pošten čovjek, čovjek koji neizmjerno poštuje i voli ovu našu zemlju Hrvatsku i odgovorno tvrdim čovjek koji nije nikada ni jednu riječ mržnje izgovorio niti protiv Hrvatske niti protiv hrvatskih branitelja.

HDDU je nemalo puta ustao u obranu svih onih koji su nepravedno prozvani i optuženi za nešto s čim oni nisu imali nikakve veze.

Ja ovim putem ne tražim, niti inzistiram,, jednostavno mislim da bi bilo itekako ljudski da HDDU ustane protiv te falange koja je pokrenuta protiv tog čovjeka i kaže da on to nikako ne zaslužuje.

Najiskrenije.

Dejan Aćimović

Dejan Aćimović 21. 12. 2016.