Ethica Antropofagon

(osam pravila za pristojnu ljudoždersku agendu)

Žeđ za dodirom mesa, uživanje u nagim ljudskim telima.
Zar to nije skriven apetit za ljudsko meso
?

(Novalis: Fragment 1209)

  1. Budite večito gladni! Tada ste već slični.

  1. Najpre, gutajte očima. Onda, iznenadan, uzbudljiv zagriz! Važnost prvog ujeda: začetak bogate uzajamne gozbe.

  1. Pokloni joj (mu) u metalnoj kutijici sa anagramom svoj kažiprst sa prstenom ili levo uvo sa minđušom. To će je (ga) strašno zadovoljiti, kao da joj (mu) daruješ poslednju poslednju ružu ili vremeplov.

  1. Gustirajte se sa ljubavlju. U svakom zalogaju nađite deo sebe. Čisto, ravnomerno, iskreno žvačite. Postaćete neopohodni jedno drugome. Tretiraj je (ga) kao palačinku. Maži je (ga) medom, marmeladom, čokoladom… Progutaj je (ga). Ali uradi to kao da je po njenoj (njegovoj) želji.

  1. Zamišljajte! Potera za hranom je neosporno uzbudljiva koliko i hranenje. Budite soko i pile, vuk i jagnje, lav i srna. Uloga plena menjajte prema spoljašnjim vremenskim uslovima: kada je vruće – igraj je ti, kada je kišno – ona.

  1. Usavršavajte vizuelni utisak. Koristite odeću od kože, somota ili srodnog nadražujućeg materijala. Neka vas inspiriše rafinman francuskih gurmana, njihova pobožna strast ka spoju izvora i memle, rađanja i truljunja. Miris tamjana može biti isto toliko brutalan koliko je božanstven zagrižaj gnjile kruške.

  1. Šalite se! Napišite oproštajno pismo. Zatim, sa naglašenim apetitom, pojedite svog minijaturnog marcipanskog dvojnika (može biti i od želea ili od žutog pudinga). Zatim, nonšalantno izvadite pismo iz koverte i pročitajte vašu oporuku: Zavetujem svoje telo i dušu napretku kulinarstva.

  1. Romantika izumire u praznom želucu. Ali, sitost je banalna, troma, najgorča prevara maštanja. Svakodnevno nadražuje apetit, ali se nikad ne prožderite do kraja. Budite večito gladni

Aleksandar Prokopiev 16. 01. 2016.